Wat is het verschil tussen etherische olie en essentiële olie?

Er is geen verschil. Het is gewoon een andere benaming. De kwaliteit en puurheid verschilt echter wel van aanbieder tot aanbieder. Young Living behoort overigens wel tot de topaanbieders, zowel qua kwaliteit en puurheid als qua duurzaamheid, mens-, dier- en milieuvriendelijkheid en innovatie.

Hoeveel druppels olie zitten in 5 ml en in de 15 ml flesjes?

In de 5 ml flesjes zitten ongeveer 80-90 druppels en in 15 ml ongeveer 250-300 druppels. Het ligt er net aan hoe dik of dun de olie is. Hoelang zijn de oliën houdbaar? Young Living is verplicht om een houdbaarheidsdatum op het flesje te zetten vanwege de cosmeticawet waaronder Young Living in Europa valt. Maar de olie is, wanneer je het goed bewaart (op een koele en donkere plek), heel lang houdbaar.

Hoe lang duurt het voordat je resultaat kunt verwachten?

Dat kan al binnen een paar minuten! Maar soms heeft het bij complexe dingen gewoon meer tijd nodig (soms loop je al jaren met klachten, verwacht dan ook niet dat alles met één keer smeren weg is). Negen van de tien oliën werken bij iedereen waarvoor ze bedoeld zijn maar net bij nummer 10 is het soms even uitzoeken welke olie (of combinatie) het beste past. Dat er een olie is die voor jou werkt is zeker! Dieren geven vaak heel snel aan of een olie werkt of niet. Observeren is bij dieren enorm belangrijk. Dit bepaald of je door kan gaan of een andere olie moet gaan inzetten.

Waarom moet je rustig aan beginnen met de oliën?

Je lichaam moet eerst wennen aan de kracht van de oliën. Als je in één keer te veel druppels gebruikt kan het een contra effect hebben: bijvoorbeeld de hele nacht wakker liggen in plaats van goed slapen. Als je oliën te frequent en onverdund gebruikt en je houdt veel gif- en afvalstoffen vast, dan kun je een soort detox-reactie ervaren. De verschijnselen hiervan zijn: misselijkheid, hoofdpijn, darmklachten, erg moe voelen en uitslag en jeuk krijgen (het laatste komt niet heel vaak voor). Smeer als de reactie op je huid verschijnt de plek in met een draagolie zoals bijvoorbeeld de V-6 olie. Deze verschijnselen zijn vaak binnen een week over. Daarna kun je oliën weer gaan gebruiken, mits je het rustig opbouwt. Begin dus de eerste week met 1-2 druppels in de diffuser en ga niet gelijk allerlei verschillende oliën tegelijk gebruiken.

Kan je ook allergisch zijn voor de oliën?

Nee. De componenten waardoor je ergens allergisch op kunt reageren zijn al tijdens het productieproces verwijderd. Hierdoor kan iemand die normaal bijvoorbeeld allergisch is voor lavendel nu gewoon de Lavender-olie gebruiken.

Waarom mogen de oliën niet in een oliebrander of andere diffuser?

De professionele diffusers van YL zijn gemaakt van medisch kunststof dat bestand is tegen citrusoliën. Het speciale vernevelingsproces verkleint de oliën dusdanig dat je de werkzame stoffen goed opneemt bij het inademen. Het is een koud verdampingsproces waardoor de werking van de olie gegarandeerd blijft. Verhit je de olie, dan verliest deze zijn werking en blijft alleen een lekkere geur over.

Waarom mogen citrusoliën niet in plastic?

Citrusoliën kunnen plastic aantasten en dit kunnen we zonder te merken binnenkrijgen. Dit geldt niet alleen voor diffusers, maar ook voor plastic bekers en drinkflesjes. De Dewdrop diffuser van Young Living is van medisch kunststof, waardoor deze bestand is tegen de werking van citrusoliën.

Waarom zijn die oliën zo duur?

Young Living biedt alleen essentiële oliën van topkwaliteit. Ze gebruiken alleen olie uit eerste destillatie van therapeutische klasse. Dit is absoluut niet te vergelijken met de goedkopere olie die je soms in de winkel ziet staan. Ook al staat daar ‘100% natuurlijk’ op vermeld, dat wil niet zeggen dat de werking even sterk is. In zo'n olie zit bijvoorbeeld 5% lavendelolie en 95% amandelolie. De meeste consumenten oliën worden voornamelijk voor de geur verkocht. Kies je voor Young Living, dan kies je voor kwalitatieve, 100% pure oliën met een veel bredere werking.

Waarom verschilt de olie van de ene plant zoveel in prijs met een andere?

Voor sommige oliën zijn veel meer planten nodig om ze te maken dan voor andere. Daarom is bijvoorbeeld de Rozenolie waar extreem veel rozenblaadjes voor nodig zijn (ongeveer 5 kilo!) een stuk duurder dan de Orange waarvoor sinaasappelschillen worden gebruikt.

Waarom kan ik geen biologisch keurmerk vinden op de oliën van Young Living?

Omdat Young Living wereldwijd haar eigen boerderijen heeft en elk land zijn eigen keurmerk kent, heeft YL ervoor gekozen (om verwarring te voorkomen met verschillende keurmerken op de verschillende flesjes) om geen keurmerk te gebruiken. Tevens zijn, in hun ogen, de normen om een keurmerk te krijgen zo laag, dat zij hieraan geen geld willen verspillen. Uiteraard wordt op elke Young Living boerderij alles biologisch geteeld. Het mooie is dat je zelf langs kunt gaan op 1 van hun boerderijen om het hele seed to seal proces van dichtbij mee te maken.

 

Ik ben zwanger kan ik alle oliën gebruiken?

Ben je zwanger? Veel essentiële oliën zijn volkomen veilig om te gebruiken tijdens je zwangerschap en kunnen voor verlichting zorgen van zwangerschapskwaaltjes. Er zijn echter een aantal oliën waarbij vrouwen ervoor kiezen om die niet te gebruiken tijdens hun zwangerschap (o.a. Peppermint tijdens je derde trimester, Clary Sage, Sage, Hyssop, Fennel, Wintergreen en Idaho Tansy ). Hou de labels aan of verdun het iets meer dan normaal. Wij adviseren je altijd om eerst met je behandelend arts te overleggen en wellicht kun je eerst een klein beetje olie uitproberen op een minder gevoelig gedeelte van je lichaam (bijvoorbeeld op de achterkant van je hand).

Ik ben allergisch voor noten, kan ik alle oliën gebruiken?

Ben je allergisch voor noten, dan is het wellicht handig om zelf contact op te nemen met de klantenservice van Young Living voor het beste advies over welke producten niet te gebruiken.

Kun je alle oliën mixen?

Nee. Een blend is een mix van oliën die samen weer een nieuwe olie vormen. Het wordt afgeraden om meerdere blends bij elkaar te mixen. Je kunt wel een blend gebruiken samen met één of twee enkele oliën.