Olie veiligheid

Lees deze instructies VOORDAT je onze oliën gaat gebruiken!

Young Living biedt veilige en pure ingrediënten aan, maar je bent zelf verantwoordelijk voor hoe je ermee omgaat. Ben je zwanger? kijk dan welke oliën je niet mag gebruiken.

Voorschriften veilig gebruik essentiële oliën

Voorschriften voor veilig gebruik van de essentiële oliën :

 1. Buiten het bereik van kinderen bewaren.
 2. De flesjes goed sluiten en vrij van zonlicht op een koele plaats bewaren.
 3. Essentiële oliën nooit in de ogen of oren doen. Wrijf niet in de ogen of raak geen contactlenzen aan met vingers waar essentiële olie op zit.
 4. Bij huidirritatie of oogcontact de essentiële oliën meteen verdunnen met een plantenolie. Nooit met water verdunnen of uitspoelen – dat versterkt de werking. Vermijd hete oliën als kaneel en kruidnagel op de huid.
 5. Onverdunde essentiële oliën nooit direct in het badwater doen. Altijd eerst mengen met een badolie, bad- of zeezout, kokosolie of melk. Al helemaal nooit in een babybadje.
 6. Vermijd 24/48 uur direct zonlicht en zonnebank na het gebruik van citrusoliën op de huid (zoals bv. Citroen, Bergamot, Sinaasappel en Mandarijn). Deze oliën kunnen huidreacties of pigmentvlekken veroorzaken Het is daarom beter deze oliën onder de voeten aan te brengen.
 7. Wees extra voorzichtig als je zwanger bent. Bespreek het met de behandelend arts voordat je de oliën gaat gebruiken en kijk goed welke olie geschikt is tijdens je zwangerschap.
 8. Bespreek het ook bij epilepsie en hoge bloeddruk met de behandelend arts. Gebruik in geen geval Hysop en Venkel! Ook bij het gebruik van homeopathische middelen.
 9. Bij allergieën en gevoelige huid altijd eerst een druppel essentiële olie aan de binnenkant van de onderarm of onder de voeten uittesten.
 10. De essentiële olie kan je heel goed vermengen met een plantaardige  draag olie zoals  amandelolie of druivenpit olie voor je het op de huid smeert. Dit kan overgevoeligheidsreacties voorkomen.
 11. De oliën zijn ALTIJD alleen voor uitwendig gebruik, voor het innemen is er een speciale + lijn oliën met een wit etiket. Het innemen van oliën mag alleen in overleg met een medisch professional.
 12. Adem niet direct de dampen in vanaf een diffuser dit is nog te geconcentreerd.
 13. Bij een (vermoedelijke) vergiftiging, dient u zo snel mogelijk contact opnemen met het antigifcentrum  070 245 245 en/of je huisarts.

Extra veiligheidsregels voor gebruik bij kinderen:

 1. Bij gebruik van de essentiële oliën op kinderen onder de 6 jaar, de oliën altijd goed verdunnen met een draagolie.  Vermijd in het bijzonder de oliën die een hoog mentholgehalte bevatten zoals Eucalyptus.
 2. Niet in het halsgebied gebruiken bij kinderen onder de 30 maanden. Gebruik ze liever onder de voetjes.
 3. Bij kinderen gebruik je altijd een lagere dosis dan volwassenen.
 4. Pas alleen sterke verdunningen toe, maximaal 1,5% in een basis olie.
 5. U kunt uw neus als tester gebruiken; als de geur nog net waar te nemen is, is deze voor het kind sterk genoeg (kinderen hebben een veel betere reukzin dan volwassenen).Let wel op: de flesjes horen niet in handen van kinderen! Bewaar deze op een veilige plek!