Essentiële oliën tijdens de zwangerschap

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 14:43

Essentiële oliën kunnen ondersteunend werken tijdens de zwangerschap

Oliën tijdens de zwangerschap. Vaak is er toch wel angst bij aanstaande mama's om essentiële oliën te gebruiken tijdens de zwangerschap. Er worden verschillende dingen afgeraden, waardoor er onzekerheid ontstaat over wat nu wel en niet mag.

Het blijkt vooral dat de kwaliteit van de essentiële oliën die je gebruikt heel erg belangrijk is en dat bij een mindere kwaliteit al snel meerdere oliën worden afgeraden.
Ik spreek hier dus alleen over de oliën van Young Living omdat die 100% puur zijn. En ik ga uit van de tips in het boek "Gentle Baby" van Debra Raybern, wat voor mij echt een waardevol boek is. Ik kan het aan elke mama aanraden.
☝️Uiteraard raden wij iedereen aan om in overleg met je verloskundige de oliën te gebruiken.
☝️Gebruik ze met mate en verdun ze altijd goed.
☝️Gebruik niet te veel oliën in het eerste trimester. Gebruik ze ook naar eigen gevoel en verstand.
🚫De volgende single oliën worden afgeraden tijdens de zwangerschap:Basil, Clary Sage, Cinnamon Bark, Hyssop, Idaho Tansy, Rosemary, Sage.
Peppermint wordt afgeraden in het derde trimester.

Als je natuurlijk voor je zwangerschap al dagelijks essentiële oliën gebruikt is je lichaam er al goed aan gewend.
Het is belangrijk om zelf goed alle informatie op te zoeken als je zwanger bent, en hierin je eigen gevoel te volgen.

Zelf gebruik ik de oliën tijdens mijn zwangerschap, dagelijks, en ik heb er alleen maar goede ervaringen mee, meer nog, ik zou me mijn leven niet meer zonder kunnen inbeelden. Stiekem wou ik dat ik mijn eerste zwangerschap ook op deze manier had kunnen beleven. 

Gebruiken jullie essentiële oliën tijdens de zwangerschap?
Wil je dat wel graag, maar weet je niet goed waar te beginnen?
Ik help je graag.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.